SURADNJA

“VJERNICI ZA MIR” JE GRUPA VJERNIKA I VJERNICA ABRAHAMSKIH TRADICIJA KOJI/E SU INSPIRISANI/E SVOJOM VJEROM ZA IZGRADNJU MIRA I NENASILNO DJELOVANJE.

Iako grupa sama za sebe predstavlja svojim članovima/cama inspiraciju i utočište, vizija njenih članova/ica je je društvo konsenzusa, sa horizontalnom strukturom, gdje je vidljiva međugeneracijska saradnja u zalaganju za mir. Vjernici za mir žele društvo u kome će pojedinci/ke imati prioritetna prava i odgovornosti u izgradnji mira, ali i vjerske i druge institucije koje će biti aktivne u istom pravcu, te otvorene za promjene i prilagođavanja.

SURADNJA S MZK-om

U povremenoj suradnji osmišljavamo i postavljamo interaktivne izložbe koje potiču na promišljanje aktualnih pitanja, pitanja vlastite duhovnosti te teme koje su vezane uz tradiciju ili vjeru u kojima želimo pružiti novu perspektivu. Izložbe imaju interaktivnu komponentu koja ohrabruje posjetiteljice/posjetitelje da ne ostanu pasivni promatrači, već aktivni sudionici kroz kreativni izražaj, doprinos vlastitih misli, promišljanje o određenim pitanjima, kušanje, miris ili druge načine.

S obzirom da smo od samih početaka povezani s MZK-om kroz međusobnu podršku, uvijek nalazimo i nove načine suradnje.

SURADNJA S LUČ Berak

Udruga LUČ kontinuirano razvija djelatnosti s područja izgradnje mira u Berku i okolnim mjestima
koristeći sposobnost mještana da se uključe u zajedničke aktivnosti u kojima vide ostvarenje svojih
konkretnih interesa. Tako se mogu susretati i družiti, te putem druženja i konkretnih aktivnosti mijenjati
atmosferu netolerancije u kulturu suživota.

Intero centar već nekoliko godina za redom nastoji podržati rad LUČi, poglavito u pripremi i provedbi međureligijske molitve za mir koja okuplja vjernice i vjernike različitih religija iz regije istočne Slavonije.