Trenutno pregledavate Molitva za mir u duhu Asiza

Molitva za mir u duhu Asiza

20.10.2018. godine, Intero centar sudjelovao je u pripremi programa i provedbi “Molitve za mir u duhu Asiza” u Berku u blizini Vukovara. Projekt koji već dugo godina organizira Dragica Aleksa uz pomoć svojih volontera, okuplja vjernice i vjernike raznih kršćanskih denominacija te Islamske zajednice. Cilj je, u mjestu gdje je ubijeno pola stanovništva, od kojih veliki broj još uvijek nisu pronađeni, donijeti poruku mira i izgraditi suživot različitih nacija i vjera.

Ove je godine Molitva počela hodom tišine kroz mjesto uz čitanje molitvi koje je napisala Neda Popović. Posebno nas je dirnula priča sudionice koja je spomenula da je upravo tim putem, kojim se događao hod tišine, bježala za vrijeme rata. Podijelila je koliko joj upravo Molitva za mir znači u iscjeljenju ratnih sjećanja.

Nakon molitve, vjernice i vjernici su se okupili u lokalnoj Rimokatoličkoj crkvi, kako bismo tamo održali međureligijsku molitvu za mir. Uz zajedničko čitanje molitve i pjesme iz raznih tradicija tražio se mir. Želja nam je da taj projekt i dalje živi i doprinese iscjeljenju rana ljudima iz te regije pa i šire.

Odgovori