Trenutno pregledavate Tjedan mira

Tjedan mira

Od 16. – 21.9.2018. bili smo dio tjedna mira koji se svake godine održava u Sanskom mostu, u BiH. Tjedan mira organizira Centar za izgradnju mira iz Sanskog mosta u kojem sudionicama i sudionicima želi pružati tjedan odmora, napajanja energijom, umrežavanja i učenja.

Za vrijeme ovogodišnjeg tjedna mira imali smo priliku upoznati sudkinju Haškog suda koja je bila direktno uključena u suđenje vezano uz Srebrenicu. Naziv njenog predavanja bio je “Činjenice su bitne”, gdje smo saznali koliko je važno vidjeti činjenice koje su dokazive radi pravde pa i prihvaćanja udjela svake umješane strane.

Također smo imali priliku posjetiti identifikacijski centar u kojem se identificiraju kosti iz masovnih grobnica koje se još dan danas pronalaze. Zahvalni smo za iskustvo povezivanja sa žrtvama i njihovim obiteljima koje je s nama podijelila voditeljica tog centra.

U sklopu tjdna je i Intero centar bio pozvan doprinijeti radionicom za vrijeme koje su sudionice i sudionici bili u mogućnosti promisliti o sebi. Značilo nam je čuti cijenjenje sudionica i sudionika.

Od dodatne vrijednosti u tom tjednu nam je bio susret sa našim donatorima iz Die Schwelle koje su nam i omogučile biti dio tog tjedna. Zahvalni smo što naš odnos nije samo donatorski, već smo se i osobno povezali kroz zajedničko vrijeme, djelomično direktno iskustvo našeg rada na radionici te osobne razgovore.

Tjedan mira se odvija svake godine u rujnu mjesecu, a više o tome možete saznati na stranicama Centra za izgradnju mira.

Odgovori